ОФК „Костинброд 2012“ се наложи с 1:0 над отбора на Пирин (Разлог)

3900 преглеждания

Трите точки донесе тарана Георги Божилов с гол в 85-та минута

ОФК „Костинброд 2012“ постигна победа, след като се наложи с 1:0 като домакин над отбора на Пирин (Разлог). Трите точки донесе тарана Георги Божилов с гол в 85-та минута. Двата отбора водят директна битка помежду си за оставане в Югозападната Трета лига.

1

На трибуните да подкрепят отбора бяха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд и общинските съветници Борислав Здравков и Димитър Григоров.

2

Срещата започна с натиск на възпитаниците на старши треньора Христо Коилов, като на два пъти бяха близо до това да открият резултата, но удари на Борислав Будинов и Георги Илиев с глава прелетяха на сантиметри от горната греда. Второто полувреме започна кошмарно за костинбродчани, след като в рамките на 6 минути Цветомир Тодоров си изкара два жълти картона и главният рефер го прати под душовете преждевременно.

Гостите се възползваха от така развилата се ситуация и наложиха натиск, но костинбродчани бяха добре подредени и не допуснаха сериозни опасности пред вратата на Валентин Галев. Все пак в 85-та минута след центриране от фал, Георги Божилов се извиси над всички и не остави шансове на стража на гостите, с което донесе и трите толко важни за спасението на тима точки.

С победата си костинбродчани събират в актива си 25 точки и се изкачват до 16-то място във временното класиране, на 2 точки от зоната на изпадане. В следващият кръг те гостуват на другия пряк конкурент в класирането – отбора на Оборище (Панагюрище). Срещата е насрочена за събота /16 март) и е с начален час 15.00 ч.

3

4

Източник и снимки: ОФК Костинброд 2012 – Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук