ОФК „Костинброд 2012“ се наложи като домакин с 2:1 над отбора на „Оборище“ (Панагюрище)

352 преглеждания

Отборът остава еднолично на върха в класирането

ОФК „Костинброд 2012“ се наложи като домакин с 2:1 над отбора на „Оборище“ (Панагюрище). И двата гола отбеляза Борислав Будинов в 10-та и в 41-та минута. Победата бе геройски извоювана, след като костинбродчани момчета останаха с 10 човека още в 30-та минута от срещата.

Отборът получи солидна подкрепа от трибуните от кмета на общината Трайко Младенов, председателя на Общински съвет д-р Атанас Тенев и заместник кмета Александър Ненов.

Срещата започна отлично за възпитаниците на старши треньора Христо Коилов, след като в 4-та минута Даниел Васев центрира от дясно и Борислав Будинов се извиси над всички и не остави шансове на стража на гостите. След гола нашите момчета продължиха да търсят попадение, но без успех. В 14-та минута Кременлиев нахлу в наказателното поле и бе съборен от Илия Петков. Реферът Благой Манов посочи бялата точка, като с изпълнението се нагърби Никола Лалев, който изпрати вратаря Галев в грешния ъгъл. В 30-та минута нашите момчета останаха с човек по-малко след като Петьо Иванов събори откъсващия се Петко Петков. При подаването останаха сериозни съмнения за засада на футболиста в зелено.

Въпреки червения картон, костинбродчани не се смутиха и така в 41-та минута отново отлична комбинация между Васев и Будинов позволи на последния да прониже стража на гостите за втори път с изстрел с глава.

През второто полувреме костинбродчани на няколко пъти бяха близо до трето попадение. Първо Александър Добчев се озова на стрелкова позиция, но изстрелът му не затрудни стража на гостите. След това късмета си пробва и Илия Петков от дистанция, но неточно. В 77-та минута Васев стреля от дистанция, но и неговият изстрел не затрудни стража на гостите.

С тази победа, ОФК „Костинброд 2012“ остава еднолично на върха в класирането, след като кръг преди края има преднина от 3 точки пред втория ФК „Вихрен“ (Сандански). Момчетата на Христо Коилов заедно с ФК „Кюстендил“, ФК „Вихрен“ и ЦСКА София II, се класират за първата десетица в която отборите ще се борят за място във Втора професионална лига. Последното място ще се реши в последният кръг, като за него се борят се борят отборите на „Оборище“ (Панагюрище), ПФК „Левски София“ II, ,,ФК Септември Симитли" и ,,ФК Рилски спортист Самоков".

В последният кръг на Югозападната Трета лига група Б, нашите момчета гостуват на ФК „Кюстендил“. Срещата е насрочена за 11.03.2023 г. /Събота/ и е с начален час 15:00 ч.

Източник и снимки: ОФК Костинброд 2012 – Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук