ОФК „Костинброд 2012“ победи „Пирин“ (Разлог) и продължава да е лидер в класирането

419 преглеждания

В следващият кръг костинбродчани гостуват на втория отбор на ПФК „Левски“

ОФК Костинброд се наложи с 2:1 над отбора на „Пирин“ (Разлог). Попаденията реализираха Борислав Будинов в 32-та минута и Цветомир Тодоров в 70-та минута.

Победата дойде след обрат, тъй като в 13-та минута при контраатака на гостите, Благой Родов с далечен прехвърлящ удар не остави шансове на Валентин Галев. Веднага след гола костинбродчани се активизираха и бяха много близо до това да върнат попадението. При отлична комбинация между Борислав Будинов и Теодор Милошев, последният остана очи в очи със стража на гостите, но не успя да го преодолее. В 29-та минута главният рефер подмина наказателен удар за ОФК, след като защитник в бяло качи крака си на врата на капитана ни Стефан Методиев. Три минути след това костинбродчани ликуваха. Страхотен рейд на Илия Петков от ляво при който нахлу в наказателното поле, върна топката към Борислав Будинов, който стреля, топката се удари в защитник в бяло и връхлетя в мрежата на гостите. До края на полувремето ОФК „Костинброд 2012“ продължи своя натиск, но без чисти ситуации пред вратата на гостите.

Във второто полувреме, домакините продължаха търсенето на втория гол и бяха близо до него, когато в 54-та минута Теодор Милошев проби от дясно, върна към капитана Стефан Методиев, но изстрелът му профуча на сантиметри от страничната греда. Две минути след това Борислав Будинов с хубав изстрел от дистанция затрудни стража на гостите. Така се стигна до 70-та минута, когато след изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле на гостите, топката стигна до Цветомир Тодоров, който с изстрела си не остави шансове на вратаря на гостите. След попадението, нашите момчета пропуснаха няколко възможности да сложат точка на спора. Първо при рейд на Крис Вълчинов в 82-та минута от дясно, намери непокрития Даниел Васев, който стреля в аут. В следващата атака Борислав Будинов от близо стреля, но стража на гостите със сетни сили отрази изстрела му. В последната минута на редовното време, Даниел Васев се озова очи в очи със стража на гостите и го преодоля, но защитник в бяло изчисти топката непосредствено пред гол линията.

Много важна победа! Поздравявам момчетата. Беше тежък двубой, от който излязохме като победители. Продължаваме да работим!“, заяви след срещата изпълнителният директор на тима Александър Гидионов.

С победата си ОФК „Костинброд 2012“ остава едноличен лидер във временното класиране с 5 точки преднина и с равен актив от срещи пред втория Вихрен (Сандански). В следващият кръг костинбродчани гостуват на стадион ,,Георги Аспарухов“ на втория отбор на ПФК „Левски“ София. Срещата е насрочена за 19.11.2022 г. /събота/ от 14.00 часа.

Източник и снимки: ОФК Костинброд 2012 – Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук