ОФК „Костинброд 2012“ победи с 1:0 ФК „Надежда“ (Доброславци)

428 преглеждания

Отборът остава едноличен лидер във временното класиране

ОФК „Костинброд 2012“ се наложи с 1:0 като домакин над ФК „Надежда“ (Доброславци). Единственото попадение в срещата реализира Цветомир Тодоров в 45-та минута. Първата възможност в срещата се откри пред Даниел Васев в 5-та минута. Крилото стреля от фал, но стражът на гостите Калин Дончев отрази изстрела му. В 13-та минута при страхотно разиграване на домакините, Васев с отличен пас изведе Лъчезар Георгиев, но изстрелът на тарана срещна страничната греда. В 17-та минута дойде и първата опасност пред вратата на Галев, който се намеси отлично при изстрел на футболист на гостите.

В 25-та минута отново Васев със страхотно подаване над защитата на гостите изведе Борислав Будинов, който надигра защитник в бяло и стреля, но Дончев със сетни сили изби изстрела му. Отново Дончев със страхотен рефлекс парира изстрел на Георги Илиев в 30-та минута. Така се стигна до последната минута от добавеното от главният съдия време, когато при центриране от фал на Васев, Лъчезар Георгиев стреля, топката срещна горната греда и при добавката Цветомир Тодоров не остави шансове на стража на гостите.

Второто полувреме отново започна с натиск на домакините, които владееха топката повече от своя противник, но не успяваха да застрашат вратата на гостите. В 60-та минута Галев със страхотен рефлекс отрази изстрел на футболист на гостите, останал очи в очи с него. Пет минути по-късно отново на Галев му се наложи да запазва вратата си суха при изстрел на футболист на гостите от фал. В 73-та минута Васев със страхотен рейд премина през трима състезатели в бяло и стреля, но удара му профуча над вратата, пазена от Дончев. В 77-та минута Теодор Милошев пробва късмета си, но и неговият изстрел бе над вратата. Две минути преди края при контраатака на домакините, Борислав Будинов пропусна да сложи край на спора, след като очи в очи с вратаря на гостите не успя да го преодолее.

„Бях сигурен, че това ще бъде най-тежкият ни мач дотук. Срещу отбори от долната половина на класирането се играе най-трудно. Радвам се много! Въпреки многото контузени състезатели които имаме, излязохме от тежката ситуация и имаме преднина пред втория в класирането. Досега в историята на тима ни не е имало подобни успехи. Благодаря на кмета на общината – Трайко Младенов, без когото това нямаше да бъде възможно“, заяви след срещата изпълнителният директор на тима Александър Гидионов.

С тази победа, ОФК „Костинброд 2012“ остава едноличен лидер във временното класиране, с 6 точки пред втория – ФК „Кюстендил“. В следващия кръг възпитаниците на старши треньора Христо Коилов почиват.

Източник и снимки: ОФК Костинброд 2012 – Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук