Обстановката и нагласите преди старта на пролетния полусезон в ОФГ София Запад 2017/18

1548 преглеждания

Обстановката и нагласите преди старта на пролетния полусезон в ОФГ София Запад 2017/18

В навечерието на пролетният полусезон в Областна футболна група - Запад /ОФГ Запад/, ЕspressoNews Ви представя обстановката и нагласите във едно от най-интересните и обичани първенства на родния ни футбол.

Пролетния полусезон "на запад" стартира на 25 март - неделя с мач на контрастите! А именно с мача на предпоследния и лидера в класирането - "Зенит" Церово - "Спортист" Своге. Мачът, ще се играе на колоритният стадион "Скала" в Бов, тъй като стадиона в Церово от няколко години не се поддържа и не е в добро състояние.

Този мач противопоставя отбор който няма никакви сериозни цели този сезон - "Зенит" Церово и отбора със най-големи цели в групата, за изкачване в по-горната група /югозападна В група/ - "Спортист" Своге.  Мачът е в неделя от 11:30 часа на стадиона в Бов.

"Ком" Годеч - "Торнадо" Безден, на пръв поглед не особено интересен мач в който се срещат шестия и последния в класирането. Мач в който най-вероятно по-голяма мотивация, ще имат годечани. Най-малкото за да започнат пролетта с една победа пред своите привърженици. "Торнадо" надали, ще са достатъчно амбицирани, след като от този сезон дори и не играят на своя терен в Безден,  а домакинстват на комплекс "Царско село" в София.

ОФК "Костинброд - ФК "Драгоман" - Един регионален мач в който вторият посреща един отбор от средата на класирането. Костинброд е единственият реален конкурент на "Спортист" Своге за първото място. Разликата на върха е едва само 4 точки и ОФК " Костинброд" имат реален шанс за първото място и участие на баражи за влизане във "В" група.

За Драгоман, полусезона би трябвало да е белязан с нещо дългоочаквано - завръщането на отбора на свой терен. След над две години "изгнание" и домакинстване предимно на стадиона в квартал Маслово - Костинброд, този полусезон "граничарите" се очаква да се завърнат у дома си! ФК "Драгоман" този сезон нямат амбиции за нещо съществено в първенството и играят просто за честа си и за това да зарадват своите привърженици, при завръщането си на стадион "Граничар" което се очаква да е на 22 април.

Мач със неизвестни е двубоя между "Искър" Лакатник и "Спортист" Драговищица. И двата отбора, ще играят през пролетта единствено за удоволствие, което най-вероятно, ще покаже хубави и освободени от напрежение срещи с тяхно участие. Въпросния мач помежду им дава предпоставки за много резултатен мач !

ФК "Петърч" - "Искра" Искрец - Петърч заемат трета позиция преди старта на пролетния полусезон, само на точка след "Костинброд", но надали ще имат сили за нещо повече.

За петърчани главната цел най-вероятно, ще е запазване на третата позиция този сезон. Целите и възможностите на "Искра" Искрец не са големи в шампионата и главното предизвикателство пред "Искра", ще е да е пред конкурентите им от дефилето в крайното класиране.

 

Ангел Лазаров