Одобрени са 215 проекта за осигуряване на топъл обяд

529 преглеждания

Не е одобрен само един проект поради отказ на кандидата да отстрани установени при оценяването несъответствия, въпреки че три пъти му е предоставена възможност за това

Управляващият орган на Оперативната програма за храни е одобрил 215 проекта за осигуряване на топъл обяд за над 60 000 потребители.

Не е одобрен само един проект поради отказ на кандидата да отстрани установени при оценяването несъответствия, въпреки че три пъти му е предоставена възможност за това. От Управляващия орган на програмата са предприети действия да не бъдат оставени нуждаещите се без подкрепа. Бенефициенти по вече одобрени проекти ще бъдат поканени да поемат изхранването им.

От началото на 2021 г. проектите за осигуряване на топъл обяд се финансират от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU. Топлият обяд е една от най-одобряваните мерки за подкрепа в кризата според проучване на обществените нагласи. Благодарение на усилията на правителството, включително и чрез осигурено финансиране от държавния бюджет, тя не беше прекъсната.

Източник и снимка: Министерство на труда и социалната политка

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук