Опасни жеги в понеделник

381 преглеждания

В сряда нахлува студен фронт

Новата седмица започва със слънчево и топло време. Дневните температури ще са по-високи в сравнение с тези през уикенда и максималните стойности ще се колебаят от 33 до 38 градуса.

Жълт код за горещини е в сила за 17 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Слънчево и топло остава времето и по Черноморието. Максималните температури ще са в интервала 27-30 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над по-голямата част от планините времето в понеделник ще е слънчево, с временни увеличения на облачността над Рило-Родопския масив в следобедните часове. Стойностите на термометъра ще се колебаят между 21 и 27 градуса.

Във вторник над масивите от Западна България след пладне ще се развива купеста облачност и на места за кратко ще превали. В повечето райони на страната ще бъде слънчево, със слаб южен вятър и максимални температури между 34 и 39 градуса.

Студен атмосферен фронт преминава през страната в сряда. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува по-хладен въздух.

В Западна, Централна и Североизточна България се очакват краткотрайни превалявания и гръмотевични бури. Ще има и риск от градушки. В източната половина на страната ще остане толко и слънчево.

Източник: sinoptik.bg, Снимки:pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук