Отново битка за оцеляване или нещо повече през новия сезон за Ботев Враца?

872 преглеждания

Започва новият сезон на родното първенство и този път ще приветстваме нови отбори, които успяха да се преборят за мястото си сред големите отбори. Без съмнение трябва да си отдъхнем поне малко и да забележим, че за поредна година Ботев Враца не просто се бори геройски, но успя да се задържи на безопасно разстояние от изпадането. През последните години сме свикнали да търсим изненадата именно в този отбор и можем да забележим, че не са малко отборите, опознали студения северен вятър и лютата спортна сила, с която Враца превръща стадиона си в крепост.

Да се направят прогнози и очаквания за отбора е истинско предизвикателство - във всеки един момент можем да забележим как разбиват мечтите на елитните отбори и бързо охлаждат страстите за лесни три точки. Заформи се и сериозна вражда с господата от Царско село, с които битката за оцеляване стана повече от драматична. Спокойно можем да заявим, че Ботев Враца се е превърнал в отбор за разбиване на мечти - чуждите. Футболът и стилът на игра държи напрежението сред запалянковците до последно и често можем да видим как победата винаги е на минути от последния съдийски сигнал.

Какви очаквания можем да имаме? Да започнем с това, че в отбора се направиха редица промени в ръководството, календарът ни напомня, че в средата на сезона ще имаме още един столетник - това доказва и висотата на футболните ни традиции, а очакванията стават много високи. Ръководството е поверено в ръцете на Тони Здравков, а той може да се похвали и със значителен успех в задържането на голяма част от екипа, както и с превличането на млади таланти. Ботев Враца далеч не е само спортно предизвикателство за останалите тимове, същият е истинска емоция за родните букмейкъри и играчи.

По-важният въпрос в такива моменти е кога ще се случи изненадата в северната крепост. Именно тези изненади се забелязват от редица букмейкъри , а почитателите на истински адреналин знаят, че именно този отбор ще го достави. През изминалият сезон, както и този ще забележим силно внимание на бет365 за България и всички предстоящи спортни сблъсъци. На такова ще се радват и ботевистите, които отдавна са свикнали да се движат по ръба на играта. По-важният въпрос тук е какво да очакваме и ще се намерят ли сили за нещо повече от дежурния сценарий на тежки битки в стремежа за оцеляване още една година или митът за северната крепост може да падне. Нека започнем с това, че във Враца се дава възможност на млади български играчи.

Не можем да кажем, че финансовите ресурси позволяват по-грандиозни промени, но дори и с толкова се постигат значителни успехи. Феновете очакват от своя отбор да вземе скалповете поне на няколко лидера, за да може присъствието им и тази година да бъде повече от сладко, както и самият юбилей. Очаквания за мащабна експанзия и битка за по-високите титли ще е предизвикателство за целият отбор, но нека кажем, че с по-малко червени картони - битката във Враца понякога привлича вниманието на реферите - можем да видим значително повече успехи. Освен сраженията с Царско село можем да видим и битката за по-достойното име.

През миналият сезон забелязахме как именно Враца достойно защити името си пред пловдивчани. Както обикновено можем да оставим положително заключение и високи амбиции за врачанската публика, защото те заслужават повече, а и всеки спортен фен тайно се надява именно на успехи.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 
 
 
 
*Платена пубикация

Тагове