Седмицата започва с дъжд и студено време

448 преглеждания

Кога да очакваме затопляне

Новата седмица започва със значителни валежи югозападната половина, които около обяд ще обхванат Централна България, а до вечерта ще преминат и през североизточните райони. През нощта, когато температурите паднат, дъждът ще преминава в сняг.

Вятърът ще бъде умерен до силен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 5 и 11 градуса.

Времето през декември - с валежи около и над нормата

Облачно и дъждовно ще бъде в планините, а над 2000 метра валежите ще са от сняг. Значителни количества ще има над масивите от Югозападна България. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 5-6 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около нулата.

И по Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Вятърът ще е умерен и силен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса. Температурата на морската вода е около 12 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

Валежите ще продължат от вторник, когато вятърът все още ще е умерен до силен от североизток. В североизточна България дъждът ще преминава в сняг, а в западните и централните части облаците ще се разкъсват и ще намаляват.

В сряда облачността отново ще се увеличава. Дневните температури ще тръгнат нагоре, тъй като ще започне пренос на топли въздушни маси от юг-югозапад.

Източник: snioptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове