Симеон Симеонов е големият победител в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“

7511 преглеждания

Симеон Симеонов е големият победител в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“, организиран от регионалния информационен портал за новини на запад от София EspressoNews и под патронажа на евродепутата Ева Майдел (Паунова). Сред голяма конкуренция, материалите на единадесетокласника от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" град Годеч, впечатлиха журито на конкурса с находчивост, креативни идеи и професионализъм. От днес той е носител на званието "Репортер на ЕspressoNews" и ще получи голямата награда, осигурена от патрона на тазгодишното издание - пътуване до Европейския парламент в Брюксел, по покана на г-жа Ева Майдел.

Впечатлена от таланта на участниците, Ева Майдел покани в Брюксел още един от финалистите в конкурса.  Тя избра Ивайло Ивайлов от СУ "Летец Христо Топракчиев" град Божурище, който заедно със Симеон през есента ще бъдe неин гост в европейската столица.

Домакин на официалната церемония по награждаване на най-добрите сред участниците бе ПГ "Велизар Пеев" град Своге, чиято възпитаничка Василена Сайчева бе победител в пилотното издание на "Работилница за репортери". Василена бе и водещ на церемонията.

Симеон Симеонов не беше единственият отличен в тазгодишния конкурс. Негов първи подгласник стана Ивайло Ивайлов от СУ "Летец Христо Топракчиев" – град Божурище. За втори подгласник журито определи Валерия Петкова – ученичка в 10 клас от ПГ "Велизар Пеев" гр. Своге, а за трети подгласник – Йоанна-Виктория Лозанова от  СУ "Летец Христо Топракчиев" гр. Божурище.

Като най-добре представил се участник, Симеон Симеонов получава стаж в Еспресо Медия и радио FM+, както и шофьорски курс от Автошкола "Василеви".

Ивайло Ивайлов ще усвоява тънкостите на журналистиката по време на стажа си в БНТ, а Йоанна-Виктория Лозанова – в телевизия Bulgaria On Air. Валерия Петкова ще придобие умения в сферата на радио журналистиката, отново със спечеления от нея стаж в радио FM+.

Журито и партньорите на „Работилница за репортери“ присъдиха и още много награди на финалистите от тазгодишния конкурс.

Журналистически стажове получават още:

·         Стефани Ценкова - Bulgaria ON AIR

·         Елица Борисова – FМ +

В конкурса тази година бяха определени посланици на всяка една от общините на запад от София, на които представители на местната власт връчиха грамоти и парични награди. "Посланик" на Божурище е Стефани Ценкова; на Годеч – Беатрис Георгиева, Александра Александрова – Драгоман, за Костинброд, Ива Ненова, Сливница - Ния Кръстева и Елица Борисова на Своге.

Носители на специални награди, предоставени от партньорите, станаха:

·         Христина Манолова - Куфар от Samsonite

·         Габриел Георгиев - Таблет от ТБИ Инфо

·         Симеон Симеонов иИвайло Ивайлов - Шофьорски курс от Автошкола Василеви.

Уъркшоп и заснемане на 360-градусов видео репортаж, по сценарий на участниците, предоставен от 360 Creative, получиха учениците: Ивайло Ивайлов, Божурище, Симеон Симеонов – Годеч, Александра Александрова - Драгоман, Ива Ненова - Костинброд, Ния Кръстева - Сливница и Валерия Петкова от Своге.

Участниците в надпреварата работеха в сътрудничество с екипа на Еспресо Медия и под вещото менторство на разследващия журналист Боян Димитров от в. Монитор. Техните творби бяха оценени от професионално жури в състав:

o   Мариета Фидосиева – Главен продуцент "Новини и актуални предавания" в БНТ 2; 

o    Евелина Павлова радиоводещ в Радио FM+ и водещ на предаването "Аз обичам България" по Нова телевизия;

o    Доника Ризова - автор и водещ на "Медиите ON AIR" и КСО мениджър на национална телевизия Bulgaria ON AIR;

o   Михаил Дюзев – водещ на "Дарик кафе" в Българското Национално Дарик Радио.

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс