Победителите от „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България” посетиха Брюксел

1737 преглеждания

Ивайло Ивайлов и Симеон Симеонов посетиха Брюксел

В началото на декември, по покана на евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП), на посещение в Европейския парламент в Брюксел бяха победителите в ученическия конкурс на Еспресо Медия „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България”. Симеон Симеонов и Ивайло Ивайлов имаха възможността да се запознаят отблизо с функционирането на европейските институции и работата на евродепутатите.

В двата дни, прекарани в белгийската столица, младежите присъстваха на работен обяд с г-жа Майдел и председателя на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културното многообразие в Столична община Малина Едрева. Ивайло и Симеон се запознаха със свои връстници от цяла България, които бяха част от посетителите, поканени на посещение от евродепутата.

Призьорите в „Работилница за репортери 2017” посетиха интерактивния музей „Парламентариум“ и Домът на Европейската история, а също и станаха свидетели на аудиовизуален спектакъл на централния площад „Гран плас“, по повод коледните празници.

„Градът наистина е един архитектурен образец, една културна плетеница – много впечатлява. Дори и сто пъти да отида, няма да ми омръзне аромата на топли вафли във въздуха и неподправената приветливост и доброта на хората. Благодаря на „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България” за това, че ми отвори толкова много врати и за втори път успях да посетя Брюксел!”, споделя впечатленията от престоя си Ивайло.

EspressoNews припомня, че освен посещение на Европарламента в Брюксел, победителите в конкурса получиха като награди и стажове в национални медии, workshop и заснемане на 360 градусови видео репортажи, както и шофьорски курсове от Автошкола „Василеви”.

EspressoNews