Тимът на ОФК „Костинброд-2012“ е шампион за сезон 2020/2021 година на Областното първенство на София

664 преглеждания

Съставът на Георги Славчев надви с 3:2 ОФК „Костенец“

Тимът на ОФК „Костинброд-2012“ е шампион за сезон 2020/2021 година на Областното първенство на София.

Съставът на Георги Славчев надви с 3:2 ОФК „Костенец“ в изключително драматичен финал пред пълните трибуни на централния терен в НСА. Този триумф почти сигурно гарантира място в Югозападната Трета лига на Костинброд, който има сериозна амбиция да се изкачи в горното ниво.

Герой за победителите стана Петър Димитров, който асистира за първото попадение на Цветан Генков, след което отбеляза две попадения през втората част. Именно бившият национал на България даде аванс на Костинброд в 28-ата минута. Той бе точен с удар от осем-девет метра, след като засече отлично подаване на пробилия по лявото крило Димитров.

Буквално минута преди края гредата спаси Костинброд от равенство и съответно дузпи, тъй като регламентът не позволява да се играе продължения. Ударът отдалеч бе на Божидар Петров, но намесата на вратаря Гочев се оказа решаваща. Така играчите на Славчев празнуваха със златните медали и купата, правейки щастлива сериозната агитка от община Костинброд, сред които и кметът на община Костинброд  Трайко Младенов, зам.-кмета Александър Ненов и председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев.

ОФК „Костинборд-2012“ стигна до финала, след като спечели Западната подгрупа ОГ София с актив от 39 точки. Нашият отбор записа 12 победи и три равенства с голова разлика 44:8.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове