Трайно застудяване от уикенда

401 преглеждания

В неделя дъждът преминава в сняг

През нощта имаше превалявания в много райони на Западна България. Атмосферата над Балканите е нестабилна с интензивни валежи от дъжд в равнините и сняг в планините.

В хода на деня, до обяд ще вали по-интензивно в централните райони, а след това на изток. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят между 6 и 11 градуса в западните райони, до към 16 на изток.

През деня вятърът ще е със силни топли пориви в източната половина на страната, които ще задържат температурите там по-високи.

В планините времето ще бъде облачно, с понижена видимост и валежи, на места в значителни количества. Сняг ще има над 1600-1700 метра. В часовете около и след обяд се очаква силен вятър с ураганни пориви в масивите на Централна и Източна България.

През нощта и рано сутринта в събота се очаква понижена видимост с мъгли в ниските райони на Централна и Западна България и най-вече по западното поречие на Дунав. В събота развиващ се в Средиземноморието циклон ще донесе поредния дъждовен ден. Валежите ще започнат рано сутринта от Югозапад. В хода на деня ще обхванат цялата страна.

С обръщането на вятъра от северозапад и понижаването на температурите през нощта и в ранните часове в неделя дъждът ще премине в сняг в районите на запад.

Температурите ще се понижат в началото на следващата седмица с условия за слаби снеговалежи. Около средата на месеца за ден времето ще се успокои с повече слънце, но бързо след това отново ще има валежна обстановка.

Източник: sinoptik.bg,Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук