ФК „Спортист“ Своге е областен първенец по футбол на Софийска област за сезон 2017/18

4365 преглеждания

Във финалния мач, свогенци победиха отбора на „Бенковски“ Костенец

Във финален мач, игран на терена на „НСА” София, свогенци, които са победител в ОФГ „София Запад“ победиха с 4:1 отбора на „Бенковски“ Костенец, който е лидер от редовния сезон в ОФГ „София Изток“.

Резултата откри отбора на „Спортист“ с гол от дузпа на Антоан Асенов в 21 минута. Преднитана на свогенци се увеличи на 2:0 само пет минути по-късно, с гол на Даниел Йорданов. В 29 минута „Бенковски Костенец“  намали резултата на 1:2 с гол на Веселин Гелев,  който вкара след бърза контраатака.

Свогенци владееха повече топката и опитваха постепенни атаки, докато костенчани залагаха на бързи контраатаки. Футболистите на „Бенковски“ опитаха натиск в началото на второто полувреме, но той бе безуспешен. До края на мача „Спортист“  вкара още два гола. Първо точен бе Кристиян Димитров в 67 минута за 3:1, а след това в 82 минута крайното 4:1 оформи Любомир Ценов.

С победата „Спортист“ доби право да играе на баражите за влизане в Трета Югозападна „В група“, жребия за които ще се тегли в понеделник - 4 юни.

Състав на Спортист Своге:  Александър Стоянов, Богомил Богомилов, Иван Ценов, Сашо Малинов,  Деян Борисов, Дарио Стоичков, Калоян Ангелов, Даниел Йорданов, Микита Десятков, Кристиян Йорданов, Любомир Ценов , Кристиян Димитров, Драгомир Марков, Николай Гаджалов.

Ангел Лазаров