Център за социална рехабилитация и интеграция започна работа в община Костинброд

2747 преглеждания

На 17.03.2017 г. в Костинброд бе открит Център за социална рехабилитация и интеграция, информират от официалния сайт на общината. Той представлява комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, трудово консултиране, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване за хора с увреждания, които са над 18 години, възрастни, които се нуждаят от мерки за социално включване и рехабилитация, както и за лица в неравностойно положение.

Услугите, които те ще могат да получат в центъра са психологическо консултиране, социално консултиране, трудотерапия, лечебна рехабилитация, медицинско наблюдение и съдействие при контакти със съответни лечебни заведения, обучаващи функции, интеграционни функции, консултиране на близки на потребителите по проблемите на хората с увреждания, подпомагане социалната интеграция на лица с увреждания, чрез развитие на мрежа за социална подкрепа.

Събитието бе уважено от г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет, г-н Любен Кънчев, г-жа Габриела Георгиева, г-жа Теодора Гогова – зам.кметове на община Костинброд, общински съветници, кметове на населени места, общински служители и граждани.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция се намира на ул. "Ломско шосе" 35 в поликлиниката на 4-ти етаж. Лице за контакти - Анна Ананиева, тел.: 0878514149; 0878415979; 0878416239; 0878416246;

 

EspressoNews

 

*снимки - Община Костинброд