Четвърти летен фестивал „Опера на върховете“ на Белоградчишките скали

2403 преглеждания

Събитието ще бъде открито с „Лебедово езеро“ на Чайковски

Белоградчишките скали са едно от чудесата на българската природа, като завладяват хората със своята удивителна красота. Когато любителите на туризма минат Белоградчишката крепост, се пренасят във времето, в което тя е построена, а именно по време на Римската империя.

Какво по-приятно от това да се наслаждаваш на скалния феномен, слушайки класическа оперна музика от Пучини или Верди?

"Опера на върховете - Белоградчишки скали" тази година ще се проведе за четвърти път по идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични интерпретации дават възможност на публиката да се насладят на оперното и балетното изкуство под открито небе.

Четвъртото издание на фестивала ще бъде открито на 19 юли от 20:00 ч. с "Лебедово езеро" от Чайковски. Програмата продължава с трагичната любовна история "Дамата с камелиите", а спектакълът "Кармина Бурана" е най-новата продукция на Народния балет.

В програмата присъства и друга премиера - Вердиевият шедьовър "Трубадур", а след това продължават едни от най-успешните постановки на Софийската опера - "Кармен" и "Турандот"

След триумфа на рекордния брой изиграни спектакли на мюзикъла "MAMMA MIA!", той отново ще бъде представен и тази година.

Ще се проведе и едно друго специално събитие - посещение на пещерата Магурата за необикновения пърформънс "Вагнер Магура: Богове, Великани , Джуджета и Валкюри". Спектакълът ще започне на входа на пещерата, ще продължи в нейните зали и че завърши на изхода с дегустация на регионални вина от винарна изба "Магура".

Теодора Александрова