Четвърти преглед на мажоретните състави във Враца

1387 преглеждания

Всички участници получиха грамоти и подаръци от кмета Калин Каменов

Над 200 деца се включиха в четвъртото издание на Прегледа на мажоретните състави във Враца. Инициативата е част от културните прояви на „Ботеви дни 2019“ и се организира от Община Враца.

В тазгодишния преглед се включиха 12 мажоретни състави от детски градини, Център за подкрепа за личностно развие „Център за работа с деца“, както и формации от училищата „Васил Левски“ и „Никола Войводов“, чийто състав участва за първи път в проявата.

Стартът на пъстрото дефиле бе даден от сградата на бившето кино „Коларов“ и под съпровода на духовия оркестър към Народно читалище „Развитие-1869”, цветният парад премина по централния булевард и продължи до площад „Христо Ботев”.

На централния площад, всички мажоретни състави се подредиха в красива конфигурация и изпълниха феерия от танци. Индивидуални съчетания представиха грациите от двете учебни заведения, ДГ „Брезичка“ и  ЦПРЛ „Център за работа с деца“.

В края на изявата, за прекрасното настроение, което донесоха на жители и гости на града, всички участници получиха грамоти и подаръци от кмета Калин Каменов.

На проявата присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, представители на общинска администрация, директори на образователни институции, родители.

EspressoNews

Снимки: Община Враца