Ще вали ли още сняг до края на седмицата

517 преглеждания

Температурите отново падат през уикенда

На предимно слънчево време ще се наслаждаваме в четвъртък. Вятърът от югозапад временно ще се усили, а с него ще се повишат и дневните температури. Максималните стойности ще са от 9 до 14 градуса.

В нощта срещу петък облаците ще започнат да се увеличават от запад, но не се прогнозират съществени валежи.

Предимно слънчево и ветровито ще бъде по Черноморието, където очакваме максимални температури между 13 и 15 градуса. В планините облачността ще се увеличава с развитието на деня, но валежи няма да има. На 2000 метра температурите ще са около нулата, а на 1200 метра ще достигат до 6 градуса.

Облачната покривка в петък ще се настани над западната половина на страната и постепенно ще обхваща и останалите райони на страната. Привечер ще има валежи от дъжд.

Затоплянето ще продължи и в последния работен ден за седмицата максималните температури ще достигат до 17 градуса. В следобедните часове обаче в Северозападна България стойностите на термометъра рязко ще се понижат.

Температурите ще продължават да падат през уикенда. Съботният ден ще започне с валежи от дъжд, които на много места в северозападната половина на страната ще преминават в сняг.

В планинските райони ще се образува снежна покривка. Преваляванията ще престанат до вечерта и облачността постепенно ще започне да се разкъсва.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук