Община Костинброд възложи изготвяне на работен проект за реконструкция на водопроводната мрежа на Градец

450 преглеждания

Дължина на новопроектирания водопровод е 9 700 м

Община Костинброд възложи изготвяне на работен проект за реконструкция на вътрешните водопроводни мрежи на село Градец, както и довеждащ и захранващ водопровод, който включва:

- Водоснабдяване;

- Геодезия;

- Пътна-възстановяване на пътната настилка;

- Временна организация и безопасност на движението;

- План за безопасност и здраве;

- Пожарна безопасност;

- План за управление на строителните отпадъци.

Дължина на новопроектирания водопровод е 9 700 м. I eтап 8 306,16 м., 373 бр. СВО И 37 пожарни хидранта. II етап  1 450,60 м., 86 бр. СВО И 3 бр. пожарни хидранта.

В с. Градец  е предвидено да се изгради водопродната мрежа от 32 водни клона Ф90. Към всеки имот е предвидено ново сградно отклонение с граница на имота.

В проекта са включени пожарни хидранти за обезпечаването на нуждите при пожар: 40 пожарни хидранта, 459 сградни водопроводни отклонения.

Община Костинброд ще търси възможности за национално или европейско финансиране и бъдещо реализиране на проектите. Предстои съгласуване на работния проект и издаване на разрешение за строеж.

След реализирана на проекта ще се намалят загубите на вода, ще се избегнат аварии по трасетата,  с което населените места ще имат нормално водоподаване. Чрез тези дейности ще се постигнат заложените стратегически цели в сектор ВиК в Плана за интегрирано общинско развитие.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук