Кметът на Враца бе гост на тържество по случай Международния ден на хората с увреждания

141 преглеждания

Празникът бе организиран от Основната организация на инвалида на СИБ в града

„Не само днес, а всеки ден трябва да отдаваме нашата почит и уважение към Вас. Продължавайте да се събирате и да сте сплотени. В свое лице Община Враца ще продължава да работи така, че да отговаря на Вашите потребности и да разрешава Вашите искания.“. С тези думи кметът на Враца Калин Каменов поздрави присъстващите на тържеството по случай Международния ден на хората с увреждания  - 3 декември.

Кметът посочи още, че през последната година Община Враца е подобрила качеството на градската среда, като само в сградата на общинска администрация функционират три асансьора и подходи към тях, за да може услугите на общината да са достъпни за всички граждани. „Ще бъде изградена и платформа, чрез която също ще може да се улесни посещението в Концертната зала и Вие ще имате възможност да участвате още по-активно в културния живот на града.“, каза още кметът и допълни също, че Община Враца е спечелила проект, на стойност 26 млн. лева, чрез който ще бъдат закупени девет нови тролейбуси и 13 нови електробуси. „Новите превозни средства ще бъдат напълно пригодени за хора с увреждания, нископодови, с платформи и места за инвалидни колички и по този начин всеки един от Вас ще може да използва градския транспорт, който ще бъде екологичен и икономичен“,  коментира още Каменов.

Празникът бе организиран от Основната организация на инвалида на СИБ в град Враца, с председател Жасмина Баръмова, която благодари  на кмета Каменов за изпълнените обещания.

Тържеството по повод Международния ден на инвалида продължи с музикално-художествена програма.

EspressoNews

Снимки: Община Враца