Младежи от област Враца и заместник-министър дискутираха Националната стратегия за младежта

564 преглеждания

Форумът откри кмета на Враца Калин Каменов

Представители на младежки организации от област Враца, експерти от министерството на младежта и спорта и заместник-министър Ваня Колева дискутираха Националната стратегия за младежта /2020-2030/#ЗаЕдно.

Форумът бе открит от кмета Калин Каменов, който приветства присъстващите младежи от региона за желанието им да участват активно в изготвянето на Стратегията. „Убеден съм, че днешната дискусия ще стимулира много млади хора да реализират устойчиви проекти и инициативи. Изключително важно е, че има представители от цялата област, които имат желание да създават младежки политики. Продължавайте да бъдете мотивирани, защото вашият глас ще бъде чут!“, каза кметът Калин Каменов в началото на срещата и допълни, че за последните три години във Враца са инвестирани близо 3,5 милиона лева в спортна инфраструктура, като през настоящата година в сектора ще се вложат още 3,8 милиона лева.

В срещата участие взе и областният управител Малина Николова, която заяви, че това е първата Национална стратегия, която се изготвя на база проблемите и предизвикателствата във всеки един регион от страната. „Вие сте част от хората, които създават този документ. Помислете сериозно какви политики могат да бъдат включени в новия програмен период“, отбеляза още Николова.

Заместник-министърът на младежта и спорта  Ваня Колева посочи, че смисълът на Стратегията е да бъде скъсена дистанцията между младежкия сектор и администрацията. „За мен е огромно удоволствие да участвам в среща, на която присъстват представители на организации от област Враца. Без вас няма как да създадем един гъвкав, устойчив и отговарящ на съвременните условия документ“, заяви Колева.

Събитието продължи с представяне на реализираните дейности до момента по изготвяне на Национална стратегия за младежта /2020-2030/. С дискусия между представителите на неправителствени организации и експертите от министерството бяха обсъдени основните проблеми и предизвикателства пред сектора.

Форумът ще продължи с работа по групи, които да посочат приоритетите при изработването на Стратегията.

EspressoNews