Стартира записването за петото издание на Национален фолклорен събор „Леденика“

217 преглеждания

Събитието ще се проведе на 27 и 28 юни

Община Враца започна записване на участници за петото издание на Национален фолклорен събор „Леденика“.

Тази година мащабното туристическо събитие ще се проведе на 27 и 28 юни в местността край пещера „Леденика“ във Врачанския Балкан.

Желаещите да се включат в съжитието трябва да попълнят заявки, които са публикувани на официалния сайт на Община Враца, категория „Култура“, сектор Национален фолклорен събор „Леденика“, на официалния сайт на събора: https://ledenikafest.bg/, както и във Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/ledenikafest/.

Заявите се подават на електронна поща: sabor_ledenika@abv.bg. Срокът за участие в събора на фолклорни групи и изпълнители е до 31.03.2020 г., а на приема на заявленията за извършване на търговска дейност до 30.04.2020 г.

След запълване на фестивалната програма, организаторите си запазват правото да отказват заявки за участие.

Целта на Национален фолклорен събор „Леденика“ е да популяризира българските традиции и обичаи, представяйки богатството на фолклорното ни изкуство.

Съгласно статута на събора, в него могат да вземат участие танцови и певчески групи за автентичен, стилизиран и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения.

Снимки: Национален фолклорен събор „Леденика“, Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук