Стартира инициативата „Българче на Бов' 2019“

358 преглеждания

Крайният срок за изпращане на снимки е 8 декември

Стартира тазгодишното издание на „Българче на Бов“. Ежегодният конкурс, чиято цел е да съхрани традициите и културата на Бов се организира от Народно читалище „Светлина-1896“ и кметство Бов. Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да го направи като изпрати до три снимки на деца с автентични облекла или предмети от миналото на Бов. Снимките трябва да бъдат придружени с кратко описание на предмета и това, за което служи, както и с името и възрастта на детето, заснето на тях.

Желаещите да се включат в конкурса могат да изпращат снимките на електронен адрес: svetlina.bov@abv.bg до 8 декември, като повече информация за развитието на конкурса можете да намерите на фейсбук страницата Бов - две селища с една история и едно име.

Инициативата ще протече на два етапа, като първоначално снимките ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на Бов, а на финал ще отиде всяко дете с кадъра, събрал най-много харесвания - „гласове“.

Окончателният избор на „Българче на Бов' 2019“ ще се направи на коледния празник в читалището, когато към гласовете от социалната мрежа, ще се прибавят и тези на публиката. Детето, събрало най-много гласове ще получи приза „Българче на Бов“ за 2019, парична награда и ще стане лице на „Празници на Бов' 2020“.

Припомняме, че първото издание на Българче на Бов е през 2014 г., като конкурсът полага началото на ежегодни местни инициативи, които разказват и показват съхранената историческа памет на бовския край.

EspressoNews

Снимки: Бов - две селища с една история и едно име