„Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъднете мечтите си“ пожела кметът на Драгоман на зрелостниците

1886 преглеждания

СУ „Христо Ботев“ тържествено изпрати завършващите ученици от випуск 2019 г.

СУ „Христо Ботев“ тържествено изпрати завършващите ученици от випуск 2019 г.

Тържеството се проведе в конферентната зала на училището, където учениците от по-малките класове поздравиха завършващите. Кметът Андрей Иванов поздрави абитуриентите, като им пожела „На добър час“ и поднесе на всеки от тях поздравителен адрес. 

И тази година зрелостниците от СУ „Христо Ботев“ - Драгоман получиха финансова подкрепа в размер на 1000 лева от община Драгоман. Инициативата е на кмета на града Андрей Иванов и датира от 2014 год., когато с Решение 55 от 26.03.2014 г. Общинският съвет прие критерии за отпускане на еднократни парични помощи за зрелостници, завършващи 12 клас в СУ „Христо Ботев“.

Ето и текста на поздравителния адрес:

„Скъпи зрелостници,

С изключително удоволствие се обръщам към Вас в един от най-важните моменти в живота на всеки млад човек, когато след дванадесет години на труд и усърдие ще чуете последния училищен звънец. Да се наречеш абитуриент е гордост, защото всеки един от Вас е стигнал до тук и е извървял първата важна пътека от живота си. До сега, Вашето училище беше мястото, където се учихте на знания, дисциплина, на отговорност, но също така и мястото, където срещнахте, много истински приятели, мястото, в което израснахте и имахте възможност да помислите за бъдещето.

Скъпи абитуриенти, пожелавам Ви от днешния ден нататък, животът Ви да бъде точно такъв, какъвто сте си го представяли през дванадесетте години в училище. Бъдете здрави, бъдете целеустремени и заредени с положителни мисли. Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъднете мечтите си.

Нека завършването Ви бъде незабравим празник, изпълнен с емоции и скъпи спомени!

НА ДОБЪР ЧАС!


Андрей Иванов

/Кмет на община Драгоман/

15 май 2019 г.“


EspressoNews