63 компании в надпреварата „Инвеститор на годината” 2016

1442 преглеждания

63 компании са номинирани за наградата „Инвеститор на годината“ 2016. Днес беше крайният срок за подаване на номинации. Кандидатурите са на компании от всички сфери на икономиката, информационните технологии и здравеопазването. Предложенията за участие в конкурса бяха направени от търговски камари, областни администрации и общини.

През следващата седмица журито с председател г-н Левон Хампарцумян ще направи своето оценяване и ще излъчи победителите в следните категории:

1. Инвеститор на 2016 г. (комплексна оценка);

2. Инвестиция на зелено на годината;

3. Инвестиция в разширяване на бизнес;

4. Инвестиция в иновативен бизнес;

5. Инвестиция в човешки капитал;

6. Инвестиция в сливане/придобиване;

7. Успешен стартъп;

8. Община в България с най – много инвестиции за 2016 г.;

9. Награда за социална инвестиция.

Членове на журито са представители на Министерство на икономиката, Българска стопанска камара, Българска национална телевизия, вестник “24 часа”, Дарик радио, както и миналогодишният носител на статуетката “Златен бик“.

„Инвеститор на годината“ се организира за единадесети път от Българска агенция за инвестиции (БАИ). Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2016 г. в България. Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си, чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места и заложили на внедряването на високи технологии, което е в съответствие със стремежа за интелигентен и устойчив икономически растеж.

Статуетките „Златен бик“ са изработени от скулптора Сейфетин Шекеров.

До сега престижният приз на Българска агенция за инвестиции са получавали „АББ България“, „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Асарел-Медет“АД, „Девня Цимент” и „Либхер-Хаусгерете Марица“.

Конкурсът се осъществява с медийното партньорство на: Българска национална телевизия, Дарик радио, вестник “24 часа” и EspressoNews.