Българска агенция за инвестиции представи изложба ''Живопис'' на художника д-р Светлин Абаджиев

1763 преглеждания

На 10-ти февруари, в сградата на Българска агенция за инвестиции бе открита изложба „Живопис“ на  художника  д-р Светлин Абаджиев, под надслов „Изкуството среща бизнеса“.

Експозицията представя 18 абстракции, създадени в различни творчески периоди , в които творецът пресъздава различни сюжети,пречупени през неговия мироглед.

„Българска агенция за инвестиции е целеустремена да привлича все повече и повече инвеститори.  Надяваме се, че с това събитие ще помогнем  на бизнеса да се срещне с изкуството, както и с изкуство да подходим към бизнеса. Очаквам, че тази изложба ще даде начало, в неформална среда  да разменяме идеи за бизнеса и как България да става едно по-добро място за инвестиции “, заяви Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Проф. Огнян Герджиков, Министър Председател на Република България откри изложбата, а събитието уважиха още г-н Любомир Ганчев, Зам.-министър на икономиката, инж. Пламен Панчев, Директор на "Тракия икономическа зона", представители на институциите, български и чуждестранни инвеститори.

Светлин Абаджиев е  доктор по културология от ЮЗУ “ Неофит Рилски“-Благоевград. Участвал е в десетки изложби в страната и чужбина.  Член е на Съюза на учените в България и на сдружение „Македония Арт“. Носител е на наградата на Сдружение „Македония Арт“ за 2010г.

Изложба „ЖИВОПИС“ на д-р  Светлин Абаджиев в сградата на Българска агенция за инвестиции ще продължи един месец. Всеки желаещ може да я посети и да закупи картина от известния български художник.

 

EspressoNews