NET1 с престижно отличие „Агент на промяната“ с кампания за озеленяване

2921 преглеждания

Наградата е за кампанията „Вдъхнови града с NET1”, която с различни творчески и спортни активности набра дарения за озеленяване на кв. Младост

Поредно отличие получи NET1 за зелените си политики. На специална церемония на 17 януари, в хотел Маринела, София, Фондация „Сошъл Фючър“ раздаде годишните си награди за добротворство и обществена отговорност „Агент на промяната". Софийският телеком грабна престижната статуетка и почетното първо място в категория „Организация“ с кампанията си „Вдъхнови града с NET1”, която през 2019-та набра дарения за озеленяване и облагородяване на междублокови пространства в кв. Младост, чрез различни творчески и спортни активности. В категорията бяха номинирани общо 12 компании, а другите две компании финалисти - Coca - Cola HBC и Телъс Интернешъл получиха почетни дипломи за проектите си за залесяване.

Призът, от името на NET1, прие Кристиян Гълъбов, инструктор по Тапаут, който като част от кампанията, водеше групови занимания в парк Младост 3:

„Вярвам, че всеки един, който се включи в кампанията, е истински агент на промяната. Когато с хъс и желание подкрепяме стойностни каузи, успяваме с личния си пример да вдъхновим и други, а така промяната и доброто растат заедно с нас.“

Носителите на приз “Агент на промяната” бяха класирани в общо 7 категории: Организация, Промяната във всеки, Екип, Промяната в младите, Медии, Каузи, Посланици и Голяма награда. В този формат, конкурсът се провежда за първи път, като в него с номинации се включиха 85 проекта.

Жури с председател Асен Асенов - експерт по връзки с обществеността и корпоративна социална отговорност, доц. д-р Стефан Серезлиев - експерт маркетингови комуникации и брандинг, Даниел Пенев - журналист и автор на книгата „Хората, които променят България“ и Янка Трачук - застъпник за правата на хората с различни възможности, имаше не леката задача да определи носителите на приза “Агент на промяната” за 2019 г. То отличи със специална награда Краси Георгиев, който има изключителен принос за промяна към няколко каузи. Всички носители на почетна статуетка и почетен диплом по категории са:

1. Организация (юридически лица в частна полза, институции)

NET 1 - почетна статуетка

Coca - Cola HBC - почетна диплома

Телъс Интернешънъл - почетна диплома

2. Промяната във всеки (може да бъде всеки човек над 18 години, който води промяната със своите действия)

Йоана Шопова - почетна статуетка

Любомир Василев - почетна диплома

Слав Петков - почетна диплома

3. Екип (приятелски кръг или корпоративен такъв)

"ИМА ЛИ МЕГДАН" по БНР Хоризонт - почетна статуетка

"Не ми се обиждай, но..." - почетна диплома

Знам.бе - почетна диплома

4. Промяната в младите (може да бъде всяко дете или младеж до 18 години, клас или училище)

Радо Енев - почетна статуетка

Стефани Митова - почетна статуетка

5. Медия (медиите, които дават гласност на важни проблеми и предприемат собствени действия за справяне с тях)

BTV - почетна статуетка

Успелите.бг - почетна статуетка

Еспресо нюз - почетна диплома

6. Кауза ( НПО, социални кампании, дарителски инициативи и социални предприемачи)

Капачки за Бъдеще - почетна статуетка

Живот със Синдром на Даун - почетна статуетка

HelpKarma - почетна диплома

1% Промяна - почетна диплома

7. Посланик (лица, подкрепили инициативи, които водят до позитивна промяна)

Ники Кънчев - почетна статуетка

Калин Василев - почетна статуетка

Невена Танева - почетна диплома

Специални награди получиха:
Ангелина Ангелова и ръководството на хотел “Маринела” за подкрепата в редица каузи.

Виктория Ангелова за цялостен приност към Фондация “Сошъл Фючър”.

***

„Вдъхнови града с NET1” стартира през пролетта на 2019-та, под формата на творческо предизвикателство, отправено към учениците от 144 СУ „Народни будители“. Талантливите възпитаници на училището рисуваха картини на тема „Пролет в София“ и изнесоха богата танцово-музикална програма по време на специално събитие с благотворителна изложба на творбите им.  Телекомът ангажира вниманието на малки и големи към зелената кауза и със спортни занимания - в продължение на 9 седмици, на открито, в парк Младост 3, професионални инструктори провеждаха групови тренировки по Тапаут, Табата и Пилатес. Партньори на инициативата бяха 144 СУ „Народни будители“, Фондация „77“, създател на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ и СО район Младост – партньор и домакин на събитията. Кампанията е част от програмата за корпоративна социална отговорност на NET1, която има за цел да показва възможностите за подобряване на градската среда и да подчертае отговорността, която всеки от нас носи за опазването й. NET1 активно организира инициативи за озеленяване на София, част от които „Зелено лято с NET1“ и “Зелено кино за зелена Дружба“.

EspressoNews