Ивайло Ивайлов и Бианка Маринова – лауреати в национален литературен конкурс

2673 преглеждания

Ивайло е носител на тазгодишния приз „Млад писател”

Ивайло Ивайлов и Бианка Маринова от СУ „Летец Христо Топракчиев” гр. Божурище впечатлиха журито на националния ученически литературен конкурс „Млад писател“.

Ивайло, който е първи подгласник в ученическия конкурс-обучение на EspressoNews „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“ зае първото място и е тазгодишният носител на приза „Млад писател”. Бианка, която е посланик на община Божурище от изданието на конкурса през 2018 г., също се справи чудесно с литературните задачи, които бяха поставени на учениците.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година, а негов патрон, ментор и наставник е доц. Георги Лозанов - експерт по медии и журналистика. Представянето на младите таланти оценяваха добре познати съвременни поети и писатели, в състав: Николай Владимиров, Ивайло Гогов, Боряна Нейкова и Силвана Панева. Те останаха изключително впечатлени от творческите способности на Ивайло и Бианка, които се класираха за втори кръг сред дванайсетте най-добри участници от цялата страна.

Вторият и последен етап на конкурса се проведе на 14 декември в София. Той включваше среща със съвременни български писатели, творческо писане в екип и самостоятелно творческо писане по непозната тема.

Специални поздрави от журито получиха не само двамата лауреати, а и техният преподавател по български език и литература и класен ръководител - Лидия Косева.

EspressoNews