Ивайло Ивайлов от Божурище засне първият си самостоятелен 360 градусов видеорепортаж

1862 преглеждания

Ивайло Ивайлов, първи подгласник във второто издание на ученическия проект на Еспресо Медия „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“, засне своя самостоятелен 360 градусов видеорепортаж. Той ще бъде представен в рамките на събитието „Добрият пример на запад от София“, което ще се проведе на 27 ноември /понеделник/. Началният час е 15:30 ч., а мястото е шоурумът на „Ситроен” в град Божурище.

Шестима от най-откроилите се участници по време на конкурса „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“, си спечелиха възможността да заснемат 360 видеорепортажи по свой сценарий, като наградата им бе предоставена от партньора на проекта 360 Creative Bulgaria. Това са класиралите се на първо, второ и трето място – Симеон Симеонов от Годеч, Ивайло Ивайлов от Божурище и Валерия Петкова от Своге. Правото да направят виртуална разходка из своя роден край спечелиха още: Александра Александрова – посланик на община Драгоман, Ния Кръстева – посланик на община Сливница и Ива Ненова – посланик на община Костинброд. Така всяка една от шестте общини ще бъде представена със собствен 360 градусов видеорепортаж, заснет от учениците.

За да представи община Божурище, Ивайло избра да заснеме конна база „Ген. Крум Лекарски“:

„Реших да снимаме на конната база, защото Божурище винаги е било свързано с конете. Освен това тя се намира в непосредствена близост София. Това е много удобно за всички посетители, които освен да присъстват на конни състезания, могат да дойдат просто да пояздят или да се разходят из града и да си починат.”

Историята на базата започва още през далечната 1897 г., когато в с. Гурмазово е формирано Конско военноремонтно депо. След като през 1900 г. е преименувано и преместено в Божурище, около него постепенно започва застрояване на частни и държавни сгради и така се оформя бъдещото населено място. Затова неслучайно конят е един от трите символи от герба на града.

EspressoNews напомня, че ще можете да видите 360 градусовите репортажи на избрани места от общините, заснети по сценарий на учениците, на второто издание на събитието "Добрият пример на запад от София”, което ще се проведе на 27.11.2017 г. от 15:30 ч. в шоурума на „Ситроен” в град Божурище.

EspressoNews