Колоездачен клуб Омега Тийм оргaнизира състезание Купа „Димитър Колев – Омега Тийм”

1542 преглеждания

Надпреварата ще се проведе в гр. Пловдив

Като колоездачен клуб, част от Българската федерация по колоездене, Омега Тийм организира състезание на писта за юноши младша възраст, юноши старша възраст и мъже, на 22 септември 2022 г., в гр. Пловдив, зала Колодрума. Състезанието ще носи името Купа „Димитър Колев – Омега Тийм”.

Мероприятието е част от Републиканския състезателен календар на Българската федерация по колоездене и участие в него ще вземат състезателите на всички отбори от цяла България. Целта  е това състезание да добие популярност, да се утвърди като ежегодно и да се включи към UCI – Международния колоездачен съюз.

Купа „Димитър Колев – Омега Тийм” ще стартира на 22 септември, от 09:00 ч. с квалификационна серия, която ще определи юношите и мъжете, които са достатъчно подготвени и имат право да вземат участие в основните стартове и да се борят за финалите и призовите места. Възрастовите групи са три на брой – Юноши младша възраст, Юноши старша възраст и Мъже. Всяка от категориите ще се състезава в четири отделни дисциплини – издръжливост с крайно класиране тип Омниум, общо 12 старта. Състезателите, класирали се до 10 място във всяка възрастова група ще бъдат наградени.

Организаторите от Омега Тийм са подсигурили професионално заснемане на състезанието и излъчването му на живо в социалните мрежи на клуба, както и в други онлайн страници, свързани с колоездене. Ще има и гост коментатор, който ще въведе зрителите в тънкостите на спорта и ще  дава актуална информация по време на събитието.

Повече за КСК Омега Тийм:

КСК Омега Тийм е български колоездачен клуб, с дългогодишна история и многобройни успехи. Основан е през 2010 г., като преди това е носел името ЦСКА и DGAR. Целта на клуба е да създаде силни български състезатели и да спомогне за развитието на българското колоездене на световно ниво.

Омега Тийм е най-големият отбор по колоездене на територията на България, успял да създаде също така най-големия отбор състезатели в категория Мъже и първият отбор на територията на държавата ни, който тренира и развива Жени състезатели.

Успехите на клуба се дължат освен на изключителния и безкористен труд на екипа и състезателите, така и на факта, че приемат колоезденето като спорт, подходящ за всички възрасти , за момичета и за момчета.

В рамките на последните 5 години в ежегодно се регистрират между 45 и 65  състезатели във всички възрастови групи -  Момчета, Момичета, Юноши, Девойки, Мъже  до 23 години и Мъже Елит, Жени, като с това Омега Тийм е от най-големият колоездачен отбор в  страната, а с 10-те си състезатели в категория  Мъже и най-големият в България.

Колоездачите на Омега Тийм се състезават в различни направления – пистови, шосейни и крос кънтри състезания. В портфолиото си, клубът има състезатели, печелили Балкански шампионати, състезатели, взели участие в Олимпиади, Европейски първенства и Международни шампионати, както и безброй много Републикански шампиони и селектирани за Националния отбор по колоездене състезатели.

Зад всички тези успехи стоят многоуважаваният от всички треньор Добри Деспотов – бивш национален състезател по колоездене, председателят на клуба и механик на отбора – Момчил Цонев и помощник треньорът – Данчо Тодоров. Клубът е успял през годините да осигури на състезателите си пистов автомобил, два транспортни буса за превоз и тренировки на колоездачите, както и над 70 тренировъчни и състезателни велосипеда.

Ето какво казва и Добри Деспотов за клуба и за принципите, които той изповядва – „Вярваме, че за постигането на успеха най-важното е да имаш  сплотен отбор и постоянство. Постоянството, за да  продължиш напред въпреки трудностите, с които може  да се сблъскаш на трасето и в живота и сплотен отбор, който да е  зад гърба ти винаги, когато имаш нужда. И разбира се, успехът не би бил истински без честна игра.”.

Финансирането и съществуването на клуба се осъществяват основно с лични средства, благодарение на родители и спонсорство на фирми и организации, които оценяват труда и усилията на треньорите и състезателите. Ако искате да станете част от организирането на Купа „Димитър Колев – Омега Тийм” и да бъдете подкрепата на децата и техните треньори, можете да се свържете с тях по няколко начина:

Маркетинг и реклама: Боряна Иванова – 0882 288 799

Треньор: Добри Деспотов – 0889 014 869

Председател: Момчил Цонев – 0898 513 713

Info@omegateam.bg

www.omegateam.bg

https://www.facebook.com/pg/sscomegateam/about/