Крепостта „Боженишки Урвич” за втора поредна година ще посрещне любителите на приключенски и екстремни изживявания

2178 преглеждания

EspressoNews е медиен партньор на „Приключенски многобой - Ботевград 2018“

За втора поредна година община Ботевград ще бъде домакин на незабравимо приключенско изживяване. Организаторите канят смели приключенци да станат част от вълнуващото събитие - „Приключенски многобой - Ботевград 2018“. То ще се проведе на 9 юни (събота) на средновековна крепост „Боженишки Урвич”, край с. Боженица, oбщина Ботевград, Софийска област.

Сред предизвикателствата, очакващи желаещите да се включат в състезателната част на „Приключенски многобой - Ботевград 2018“, отново ще са скално катерене и спускане по скални отвеси, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, решаване на приключенски задачи. Новото в тазгодишното издание на мероприятието е екстремно спускане по специално създаден въжен тролей.

Входът за събитието е свободен. Всички забавления и атракции са безплатни. Изпитанията от многобоя са подходящи за възрастни и за деца над 12 години. Те са създадени и ще преминат под надзора на професионални инструктори, като са взети всички мерки за безопасност.

За участие в приключенската надпревара могат да се регистрират, както цели отбори, така и индивидуални участници, от които ще се формира отбор.

Забавления и атракции очакват не само участниците в надпреварата, но и всички посетители на събитието. Активностите за тях ще се провеждат на намиращата се под крепостта „Урвишка поляна“ и включват арт и музикални изненади, различни тийм билдинг игри и развлечения. Достъпът до крепостта “Боженишки Урвич” ще остане свободен за всички и желаещите ще могат да се изкачат по алеята до хълма и да видят средновековен надпис, интересни скални феномени, скалния параклис и удивителни панорамни гледки.

Организатор на “Приключенски многобой – Ботевград 2018” е „Уайлдан“ ЕООД. Събитието се осъществява с финансовата и институционална подкрепа на Община Ботевград и с любезното съдействие на пещерен Клуб „Хеликтит“ и клуб „Еделвайс“. Медиен партньор е EspressoNews.

За повече любопитна информация и подробности относно записването за състезателната част на мероприятието, следете Фейсбук страниците:

„Приключенски Многобой“, „Приключенски Екстрийм Тур“, както и Фейсбук събитието „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“.

Първото издание на събитието “Приключенски Многобой – Ботевград 2017” се проведе през октомври 2017 на средновековната крепост „Боженишки Урвич”, намираща над с. Боженица, Община Ботевград, Софийска област. В многобоя взеха участие 11 отбора, с общо 100 състезателя! Основната цел на събитието е по атрактивен начин да се заинтригуват жители и гости на Община Ботевград, и по-специално децата, към активен спорт и забавления на открито, да се покаже красотата и културната история на района, възможностите за отдих и туризъм.

EspressoNews