Балкан Ботевград победи А1 Академик в среща от Националната баскетболна лига

1825 преглеждания

Репортаж на Анелия Карлова, ученичка в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров", гр. Ботевград

На 07.03.2020 г. се проведе баскетболен мач между отборите Балкан Ботевград и А1 Академик София в Арена Ботевград. Срещата бе част от 20-тия кръг на шампионата, организиран от Националната баскетболна лига (НБЛ).

Първата й част бе изпълнена с много емоции. В нея поведе отборът на Балкан с малката разлика от четири точки при резултат 30:26.

Във втората част домакините вкараха 29 точки за разлика от отбора на А1 Академик, който успя да отбележи едва 9 точки. Със спечелената преднина и резултат от 59:35 Балкан реши до известна степен изхода на мача.

Тук идва и полувремето, в което, както обикновено, бе организирана надпревара между хора от публиката. Този път, за изненада на всички, състезанието беше предвидено за осем жени. Идеята на това състезание бе да зарадва няколко дами, почитателки на баскетбола, по случай празника на жената - 8-ми март. Осмелилите се обаче бяха едва четири. Участничките излязоха на паркета и показаха своите умения. Победителките в играта получиха различни подаръци - ваучери за грим, прическа, маникюр, тренировка по аеробика, а също и абонаментна карта за домакинските мачове на Балкан.

В третата част А1 Академик подобри играта си, но въпреки това утя приключи с резултат 79:52 в полза на Балкан.

След четвъртата и последна част победител в срещата стана отборът на Балкан Ботевград, който спечели мача с разликата от 29 точки при резултат 101:72. По време на мача в игра влязоха всички от отбора на Балкан, с изключение на Кени Хол.

Това е 14-та поредна победа за отбора. Общият им брой победи през този сезон е 19, като имат само една загуба. Най-резултатният играч от отбора на Балкан беше Марко Радонич с 20 точки, а от отбора на А1 Академик - Цветомир Чернокожев с 18 точки.

Гости на мача бяха: кметът на община Ботевград - Иван Гавалюгов и  председателят на Общинския съвет - Илин Черняшки. На мача присъстваше и агитката на Балкан, която силно подкрепяше любимия си отбор. Останалата публика беше съставена от любителите на играта - от малки до големи. Присъстваха и фенове на А1 Академик. Грижещият се за настроението по време на прекъсванията и на полувремето беше Мирослав Тончев.

На 14.03.2020 г. (събота) предстои следващата среща на Балкан от НБЛ. Отборът ще играе срещу Черно море Тича във Варна.

Националната баскетболна лига е професионална баскетболна лига в България. Нейното създаване се състои през 2008 г. и в нея участват 10 отбора. Този сезон шампионатът започна на 05.10.201 9г. Последният 27-ми кръг ще завърши на 16.04.2020 г., след което ще започнат плейофните серии.

Материалът е изготвен от Анелия Карлова, ученичка в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров", гр. Ботевград, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин