Откриха нов рехабилитационен кабинет в Ботевград

8465 преглеждания

На Международния ден на здравето и празник на здравния работник, който се отбелязва на 7 април, в Ботевград бе отрит нов кабинет за рехабилитация и масаж. Той се намира в студио за красота „7 звезди”, в центъра на града. Организаторите на събитието са масажистът Нора Николова и собственикът на студиото Стела Стойкова. Новият рехабилитационен кабинет и бъдещата му работа, бяха представен пред близки приятели, роднини и колеги на Нора и Стела.

С модерния си интериор, допълнен от свеж декор, кабинетът, ще предлага на своите посетители класически и антицелулитни масаж, както и лимфен дренаж. Дейността на кабинета включва и кинезитерапия при различни заболявания.

„Смятам, че Нора е добър специалист. Аз съм човек с проблеми в кръста и мисля, че някой от масажите й би ми помогнал. Определено ще ми подейства облекчаващо.”, споделя Кристина, гост на събитието .

През 2012 г. Нора Николова завършва Медицинския колеж „Йорданка Филаретова”, гр. София, след което една година работи в Национален онкологичен медицински център ЕООД, София. По-късно започва работа в МБАЛ - Ботевград ЕООД и ЦНСТДМ „Петко Иванов”, Ботевград.

За своята работа тя споделя: „Не се възприемам като масажист, а като рехабилитатор.  През цялото време след завършването ми съм се занимавала с рехабилитация. Смятам за ценни уменията, които придобих в НОМЦ, защото те включват познания за работата с тази специфична група пациенти, както и умения да работя с хора с различен умствен дефицит. Много е важно при работата с такива хора човек да има правилен подход.”.

За това, как се е породила идеята за такъв кабинет тя обясни, че отдавна е мислила за нещо подобно, но досега не е имала нужния кураж да го осъществи. От доста време тя и собственичката на студиото са обсъждали възможността за съвместна работа.

На въпроса как е разбрала, че точният момент е настъпил, Нора отговори: „Откакто се появи Божидар, моят син, започнах да преосмислям живота си и си дадох сметка, че човек преди да пробва няма как да разбере дали ще спечели или ще загуби. Времето си лети и не трябва да го губим.”.

Материалът е изготвен от Анелия Карлова, ученичка в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” гр. Ботевград, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontime

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019  Пътят към дома“: Община Враца