Курбан за здраве и благополучие събра жителите на село Паволче

992 преглеждания

Празничният ден започна с литургия в храм „Св. Иван Рилски“

По традиция, на 20 юли, когато се почита Св. пророк Илия, в село Паволче бе даден курбан за здраве и благополучие. Десетки жители и гости на балканското село се събраха в храм „Св. Иван Рилски“ за църковния празник Илинден. В рамките на честването, светата обител посрещна участници в поклонническия поход по стъпките на Св. Иван Рилски, посветен на 550-тата годишнина  от пренасяне мощите на светията от старопрестолната столица Велико Търново в Рилския манастир.

Кметът на Община Враца Калин Каменов беше сред гостите уважили честването.

„Днес е празник на всички, които носят името на св. Илия и на всички вярващи. Вашият поход е поход във вярата, а днес повече от всякога имаме нужда от нея. Похвално е, че днес, сред нас има много млади хора и деца. Важно е те да бъдат научени на православната вяра, която толкова години ни е запазила като народ и нация. Благодаря на всички, че сте тук и никога не забравяйте, че само вярата ни води напред! Честит празник!“, каза в приветствието си към присъстващите кметът Каменов.

Празничният ден започна с литургия в храм „Св. Иван Рилски“, отслужена от отец Аспарух и продължи с програма, в която участие взеха детски танцов състав към местното читалище и женска вокална група от село Челопек.  

На честването присъстваха кметът на село Паволче Емил Василев, кметът на село Челопек и гости.