Левон Хампарцумян е председател на журито на „Инвеститор на годината” 2016

1542 преглеждания

В поредица от публикации, EspressoNews ще представи членовете на журито на конкурса „Инвеститор на годината” 2016, който се организира за единадесети път от Българска агенция за инвестиции. Те имат отговорната задача да изберат най-добрите проекти в 8 категории на конкурса, както и да определят носителя на приза "Инвеститор на годината" 2016.

Започваме с г-н Левон Хампарцумян, който през тази година председателства журито на конкурса:

Левон Хампарцумян е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Той е член на Управителния съвет на БОРИКА. В периода април 2005 – април 2008 г. и април 2011 - април 2015  е председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

Левон Хампарцумян е член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, председател на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси, член на Настоятелството на City University of Seattle в България и част от Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“.

Носител е на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stalla della Solidarietà Italiana) и получава титлата Комендаторе от Президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г.

През 2012 г. Левон Хампарцумян получава наградата „Мениджър на годината 2012“, връчена му от Президента на Република България Росен Плевнелиев, в конкурса на сп. Мениджър.

През 2007 г. фондация „Атанас Буров” му присъжда приза „Буров” за банково управление, той е обявяван два пъти за „Банкер на годината“ – от списание Finance Central Europe през 2005 г. и от вестник „Банкеръ“ през 2007 г. През 2006 г. списание “Мениджър” му връчи приза за мениджмънт. През 2015 г. главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян е удостоен с Голям сребърен почетен знак за заслуги за Република Австрия.

Kариера

Левон Хампарцумян е дипломиран инженер-химик и професионалният му опит е свързан с ръководни позиции в PriceWaterHouse Coopers и Earnst&Young.

В периода 1999 г. – 2001 г. той е бил последователно заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.

 

Г-н Хампарцумян за конкурса: Какво мислите за наградите "Инвеститор на годината 2016” ?

 „Успешните предприемачите трябва да бъдат представяни и популяризирани, защото това са хората, които създават новото богатство в една икономика. „Инвеститор на годината“ е събитие, което помага това да се случва. Успехът никога не е случайност, а е плод на организирани, системни и ползотворни усилия.“

 

Очаквайте представянето и на останалите членове на журито на ''Инвеститор на годината'' 2016, който се осъществява с медийното партньорство на EspressoNews.

ЕspressoNews