МБАЛ-Своге с чисто нов рентгенов апарат

1022 преглеждания

Апаратът е мобилен и е изключително подходящ, както за пациенти в Ковид-отделението, така и за тежко болни в невъзможност за придвижване до стационарни апарати

Нов мобилен, рентгенов апарат е на разположение на пациентите на МБАЛ-Своге. Официалното откриване на кабинета се състоя вчера, 12.01.2021г. в сградата на болницата.
 
Рентгенът е дарение на болничното заведение от фирма „Кинтекс“ ЕАД. На церемонията присъстваха Емил Иванов - кмет на Община Своге, с чието съдействие се осъществи дарението, Илия Богданов - заместник-кмет, д-р Любица Томчева - управител на МБАЛ- Своге, Иван Пенчев - изпълнителен директор на фирмата-дарител, Председателят и членове на Борда на директорите, служители на болницата, гости и медии.
 
Рентгенът е изключително подходящ, както за пациенти в Ковид-отделението, така и за тежко болни в невъзможност за придвижване до стационарни апарати. Апаратът ще улесни много работата на медицинските специалисти и ще е в полза на пациентите на болничното заведение. МБАЛ-Своге прие с благодарност направеното дарение.
 
Източник и снимка: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук