Спортното училище „Св. Климент Охридски“ във Враца даде старт на новата учебна година

1120 преглеждания

Тази година възпитаниците в училището са 226

С тържество, в двора на Спортно училище „Св. Климент Охридски“ във Враца беше открита новата учебна година. Официален гост на празника бе кметът Калин Каменов.

„Преди повече от 20 години нямаше ремонтирани спортни игрища, площадки, осветления и удобства, които сега има и въпреки това имаше успехи, защото имаше желание за победа. Не трябва да забравяте, че не винаги трябва да имаш прекрасни условия за да успяваш, а са нужни желания, хъс и амбиции. Нашата роля е да ви създадем условия, а титлите, медалите и постижения са ваша задача, стига да го искате. Затова ви пожелавам никога да не се задоволявате с това, което сте постигнали, а винаги изисквайте повече от себе си. Бъдете нахъсани и амбициозни, за да може и ние като ваши ръководители, треньори, учители и родители да се гордеем с вашите успехи!“, каза в приветствието си кметът Калин Каменов и допълни, че тази есен клубовете по волейбол ще имат модерна зала където да тренират, да играят и със самочувствие да посрещат своите гости. Каменов посочи още, че тази година Община Враца е заделила средства и за проектирането на нов плувен басейн и за цялостен ремонт на спортното стрелбище.

„Постепенно и поетапно всички развиващи се във Враца спортове ще тренират при съвременни условия. От вас се изисква да пазите онова, което се създава и да го използвате по най-добрия начин, за да се гордеем с вас и вашите успехи. Честит празник!“, допълни още в приветствието си кметът на Враца.

Директорът на СУ „Св. Климент Охридски“ Даниела Велкова пожела на учениците спортна, здрава и изпълнена с много медали година.

Тази година 226 са възпитаниците в училището за шампиони, които ще се обучават в 11 специализирани паралелки в 6 вида спорт: лека атлетика, борба, футбол, спортна стрелба, плуване и волейбол.

По повод откриването на учебната 2019/2020 година поздравителен адрес, от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, поднесе гл. експерт в Министерството на младежта и спорта - Мария Георгиева.

EspressoNews

Снимки: Община Враца