Ученически общински съвет ще подари мартеници на гражданите на Враца

1804 преглеждания

Ученически общински съвет ще подари мартеници на гражданите на Враца

Екипът на Ученически общински съвет (УОбС) град Враца изработи саморъчно над 500 мартеници, които ще бъдат раздадени на гражданите на Враца по повод любимия на деца и възрастни традиционен празник - Баба Марта. Това е поредната инициатива с която учениците ще зарадват съгражданите си в забързания планински град.

През изминалата година, по случай Деня на влюбените, раздаваха сърца с топли любовни цитати и направени от тях шеговити рамки и шаблони, в които всеки, който имаше желание, можеше да се снима.

По повод Деня на Враца и гибелта на Ботев във Врачанския Балкан, УОбС раздаваха ръчно направени лентички с българския трибагреник.

Най-значимата инициатива на Съвета през 2018 г. е свързана с отбелязване на Ботевите дни във Враца, когато ще бъде домакин на Деветата Национална среща на всички младежки парламенти и съвети от цялата страна. Срещата ще се проведе в Младежки дом - Враца.

Материалът е изготвен от Михаил Митев, ученик в 12 клас, в СУ "Христо Ботев" град Враца, участник в ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 – Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.