На 18 май ще станат известни победителите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

378 преглеждания

Церемонията във Враца е под патронажа на кмета на общината - Калин Каменов

След шест седмици, в които младите таланти, участници в най-емоционалния, познавателен конкурс-обучение - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“, конкурсната програма завърши.

Предстои ученици, родители и граждани да разберат кои са най-добрите от добрите, които тази година се включиха в приключението и решаваха поставените им от екипа на EspressoNews журналистически задачи. 

Церемонията по награждаването на призьорите в надпреварата ще се състои във Враца, на 18 май, събота от 13:00 ч. в Градска концертна зала, гр. Враца. Домакинството в красивия град в Северозападна България бе спечелено от Теодора Александрова и Ани Павлова, които са победителки в предходното издание на конкурса, „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“. Те ще бъдат и водещи на церемонията.

В четвъртото издание на социалния проект на регионалния новинарски портал EspressoNews.bg се включиха 121 деца от средните училища в 15 общини - Банкя, Благоевград, Божурище, Ботевград, Бяла Слатина, Враца, Вършец, Годеч, Драгоман, Дупница, Костинброд, Мездра, Своге, Сливница и София, които създадоха над 300 статии и видеорепортажи в шестте конкурсни задачи.

Учениците се борят за титлата „Репортер на EspressoNews”, като победителят ще получи и пътуване в Брюксел, осигурено от патрона на „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ - Ева Майдел. Ще станат ясни тези, които ще получат журналистически стажове в националните медии, партньори на конкурса, носителите на званието „Посланик на община“, тези, които ще бъдат поканени на събеседване в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, за да продължат своето образование в избрана комуникационна специалност там, както и носителите на специалните награди, предоставени от компаниите и институциите, партньори на проекта. 

Екипът на EspressoNews кани всички ученици, които бяха част от приключението „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“, техните родители, приятели, преподаватели, да споделят заедно емоцията на събитието. Церемонията по награждаването на призьорите в конкурса е под патронажа на кмета на град Враца - Калин Каменов.

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeSamsoniteBHTC МЕТРОПГ "Велиза Пеев"Автомотор корпорация АДМания ПринтКока-Кола Хеленик България

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца

EspressoNews