Община Враца с високо отличие за принос в социалните политики

768 преглеждания

Престижната награда бе връчена в рамкие на международен форум

Община Враца получи юбилейна награда за активни социалноотговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България. Престижната награда бе връчена на заместник-кмета Петя Долапчиева на тържествена церемония, в рамките на двудневния международен форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“, организиран от Националния алианс за социална отговорност /НАСО/. Форумът, който се проведе във Варна, съвпадна и с отбелязването на 10-годишнината от създаването  на Алианса.

В рамките на церемонията, индивидуална юбилейна награда за цялостен принос в развитието на националните партньорства, социалните политики и услуги в България получи и представителят на НАСО във Враца Галя Цветанова.

Международният форум бе открит от председателя на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев и на него присъстваха още заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България Силвия Георгиева, зам. изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Мая Василева, кметът на Община Варна Иван Портних, представители на общини, експерти.