Отличиха деца колоездачи във Враца

391 преглеждания

Над 60 деца се включиха в състезанието по приложно колоездене по повод Международния ден на младежта

Над 60 деца се включиха в състезанието по приложно колоездене по повод Международния ден на младежта - 12 август. Първото предизвикателство за байкърите от града се проведе в двора на НУ „Иван Вазов“ и бе организирано от клуб „Велообщество“, Община Враца, Съюза на българските автомобилисти, Общественен дарителски фонд и Български червен кръст. Състезанието стартира с разясняване на правилника за движение по пътищата, пътните знаци и правилното управление на велосипед и е част от превантивната кампания на Община Враца, насочена към преминаващите през пешеходната зона колоездачи.

Участниците в надпреварата бяха разделени в 4-ри възрастови категории. В категория до 13 години момчета първи се класира Теодор Кирилов, втори стана Калоян Манов, следван от Божидар Маев. При момчетата в категория „14-15 години“ на първо място се класира Кристиян Тончев, втори се нареди Кристиян Иванов. При юношите победител е Николай Борисов, а второто място отиде при Нино Йончев. В категорията „момичета и девойки“ първа се класира Сияна Партовска, след нея Андреа Александрова и третият приз бе за Дебора Димитрова.

Победителите в съответните категории бяха наградени от заместник-кмета Петя Долапчиева, общинските съветници - Ирина Иванова и Румен Петков и от представителя на Обществения дарителски фонд - Мария Димитрова.

В рамките на Международния ден на младежта пред Сувенирната палата се проведе хепънинг, организиран от Младежки дом.

Празничният ден ще продължи в 18:30 ч., в парка зад паметника на Христо Ботев, където екипът на Младежки център е подготвил много игри и забавления.

Източник и снимки: Община Враца

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук