"Заедно за Диди" обедини Дупница в благотворителна кауза

2185 преглеждания

Над 7000 лв. бяха събрани за лечението на тяхната съгражданка, кампанията продължава

На 6 април от 10.30 на игрището за мини футбол „Just Play” в жк. Бистрица, град Дупница се проведе голям благотворителен концерт в подкрепа на 43-годишната Диана Тонкова,която страда от болест на двигателния неврон.Тя се нуждае спешно от два курса трансплантация на стволови клетки в Турция. Първоначалната сума, от която се нуждае в първия етап на лечението, е 23 000 долара.

 „Нека всички заедно се обединим в подкрепа на един прекрасен приятел и страхотен човек. Приятели от Дупница, от България или чужбина...без значение, Диана се нуждае от вашата помощ. Болестта се развива доста бързо, двигателните й възможности са силно ограничени, мускулите атрофират.... Нека всички с общи усилия да помогнем на Диди!“, призоваваха в социалната мрежа съмишлениците на каузата.

Концертът започна с развлекателна програма включваща ФТА „Рила”, ФТ „Ритми”, ВС „АртПоп”,  Dance Machine, денс формация „Меджик’, ТК „Абракс”, група “SYMMETRIX” и школата за народни инструменти и вокална група Сапарева баня. 

Благотварителен базар с тениски,сувенири, ръчнонаправени сладкиши беше разположен в близост до игрището, а от ТК “Гладиатор“ осигуриха скара като всички събрани средства отидоха за Диана. На входа беше поставена кутия за дарения, подобна на онези ,разположени в различни търговски обекти в града доста преди самото събитие.

“Заедно за Диди“ продължи с открити демонстрации на СК „Патриот”, ТК „Гладиатор”, дамски фитнес „Енерджи” и студио за йога и здраве „Лотос”. Накрая се проведе и турнир по футбол.

Сумата, събрана от по време на благотворителната инициатива е 7461,10 лв. Дупничани се обениха в каузата, а сега им остана единствено да се надяват Диди да бъде по-добре. Всеки, който иска да помогне, но не от града и околностите, може да го направи чрез банковата сметка:

Райфайзенбанк:

IBAN BG30RZBB9155101016777

BIC:RZBBBGSF

Диана Тонкова


Материалът е изготвен от Дара Върбанова, ученичка в СУ "Христо Ботев", гр. Дупница, за ученическия конкурс на EspressoNews -  "Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома"

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontime

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца