Ветераните от Берковица спечелиха волейболния турнир „Вършец 2019"

2277 преглеждания

На финала на четвъртото издание на надпреварата ВК „Берковица“ победи домакините от ВК „Вършец“

Отборът на Берковица спечели пролетния турнир по волейбол за мъже за купа „Вършец-2019”. Осем отбора от седем града в страната се включиха в двудневната надпревара, която се провежда за четвърти път. Срещите се играха в зала Арена „Вършец“ в курортния град.

Отборите на "Черно море Варна", "Дунав Русе I", "Дунав Русе II", Велико Търново, Кърджали, Монтана, Берковица и домакините от Вършец спориха за приза. На финала волейболистите от Берковица не дадоха шанс на домакините от Вършец и ги победиха с резултат 2-0 гейма, като с това грабнаха купата на победител в турнира.

Проведоха се и две приятелски срещи при жените ветеранки, в които участваха отборите на ВК "Дунав-Русе", ВК "Враца" и ВК "Велико Търново. На първо място се класираха волейболистките на „Дунав-Русе“, а невероятната Мая Павлова получа приза „Любимка на публиката“.

Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров връчи купите и медалите на победителите и с радост сподели, че тази традиция помага на повече млади хора да започнат да спортуват активно.

Материалът е изготвен от Мария Митрова, ученичка в СУ „Иван Вазов“ гр. Вършец, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontime

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019  Пътят към дома“: Община Враца