Включи се в доброволческо залесяване на кв. Младост тази неделя!

1223 преглеждания

Инициативата е част от кампанията „Вдъхнови града с NET1”, която набра дарения за озеленяване с различни творчески и спортни активности в квартала

На 20 октомври (неделя) алтернативният телеком на София NET1, заедно с учители и ученици от 144 СУ „Народни будители“ и представители на „Фондация 77“, основател на „Гората.бг“ и в партньорство със Столична община - район Младост, ще проведе акция по залесяване в междублокови пространства в кв. Младост. Инициативата е част от кампанията „Вдъхнови града с NET1”, която стартира през пролетта и набра дарения за озеленяване с различни творчески и спортни активности в квартала.

Участието в акцията по залесяване е изцяло на доброволчески начала, като организаторите ще предоставят на всеки, включил се в инициативата, инструменти и материали, нужни за озеленяването. Сборният пункт е в 11:00 ч. на първата избрана за залесяване локация - на ъгъла на ул. „Александър Паскалев“ и ул. Филип Аврамов в ж.к. Младост 4, след което доброволците ще се придвижат към втората локация на ул. „Кръстю Раковски“, 1729 ж.к. Младост 1А, между блок 550 и блок 509. Залесяването на втората локация ще започне в 12:30 ч.

Сред дървесната и храстова растителност, която ще се засади са: шестил, явор, сребрист смърч, червенолистна джанка, сребролистна липа, птиче грозде, японска спирея, форзиция, майски сняг и други.

Припомняме, че 1,284.73 лева за залесяване бяха набрани чрез кампанията „Вдъхнови града с NET1”. Кампанията стартира под формата на творческо предизвикателство, отправено към учениците от 144 СУ „Народни будители“. Талантливите възпитаници на училището рисуваха картини на тема „Пролет в София“ и изнесоха богата танцово-музикална програма по време на специално събитие с благотворителна изложба на творбите им. Телекомът ангажира вниманието на малки и големи към зелената кауза и със спортни занимания - в продължение на девет седмици, на открито, в парк Младост 3, професионални инструктори провеждаха групови тренировки по Тапаут, Табата и Пилатес.

Следи събитието във Фейсбук тук: https://www.facebook.com/events/2389612237923337/

***

#вДъхНови града с NET1 е част от програмата за корпоративна социална отговорност на телекома на столицата NET1, която има за цел да показва възможностите за подобряване на градската среда и да подчертае отговорността, която всеки от нас носи за опазването й. Кампанията се осъществява в партньорство с Фондация „77“, създател на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ и със СО район Младост - партньор и домакин на събитията. NET1 активно организира инициативи за озеленяване на София, част от които „Зелено лято с NET1“ и “Зелено кино за зелена Дружба“.

EspressoNews