Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет почете Свети Стилиян Детепазител

593 преглеждания

Белоградчишкият епископ Поликарп - Викарий на Софийския митрополит отслужи благодарствен молебен

На 26 ноември, Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет почете Свети Стилиян Детепазител.

В началото на тази година Община Костинброд прие мощите на покровителя на децата - Свети Стилиян Детепазител. На 15 февруари Отец Ангел, духовен надзорник към Софийска Митрополия, донесе мощите на “Св. Стилиян Детепазител“ в единствения в България Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет, община Костинброд.

На празника, благодарствен молебен в прослава на Св. преподобни Стилиян Пафлагонийски Детепазител отслужиха Белоградчишкият епископ Поликарп - Викарий на Софийския митрополит, отец Дамян, отец Николай и отец Желязко Симонов.

Дарената частица от Св. Стилиян Детепазител на възстановителния център е положена в едноименния параклис, намиращ се в двора на онкоцентъра в село Опицвет, община Костинброд.

След молебена Белоградчишкият епископ Поликарп удари за първи път камбаната на параклиса и всички присъстващи се  помолиха пред мощицата на Светията.

На благодарствения молебен присъстваха зам.-кметът на община Костинброд - Александър Ненов, кметът на село Петърч - Борислав Борисов, управителите на възстановителния център - Пламен Белчев и Маргарита Борисова, служители от Общинска администрация-Костинброд и служители на възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук