Напредък при изпълнението на проект „Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021

704 преглеждания

Община Костинброд вече трета година изпълнява успешно проект № BGLD-1.004-0001 „Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания”, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014–2021.

Стойността на договора за изпълнение на проекта е 625 822 евро със срок на изпълнение от 24 месеца. Проектът получи допълнително финансиране от Финансовия механизъм на ЕИП и национално финансиране, което увеличи общата сума на 1 316 649 евро. Срокът на договора беше продължен до април 2024 година.

Центърът предоставя важни услуги за деца с онкохематологични заболявания и техните семейства. Разполага с комплекс от седем еднофамилни къщи, административна сграда, басейн, спортна площадка и място за усамотение. Също така, разполага и с помощно стопанство, в което се отглеждат зеленчуци и плодове, които се използват за трапезата на потребителите.

Местоположението на Центъра е живописно и благоприятно за възстановяване, с близост до природни забележителности и активности.

Създадени са екипи за управление и изпълнение на проекта, включващи специалисти от различни области, които гарантират качествено обслужване на потребителите.

От началото на проекта до юни 2023 година, Центъра обслужи общо 88 семейства и 24 тийнейджъра. Предоставените услуги се оценяват високо с удовлетвореност над 95%.

В изпълнение на проекта активно се публикува изнформация чрез интернет страница, информационни брошури и пресконференции. Общността и широката общественост остават информирани за неговия напредък и положителните резултати, както и за минали и предстоящи събития.

Усилията за изпълнение на проекта от страна на община Костинброд и Изпълнителят в лицето на Сдружение на деца с онкохематологични заболявания продължават, като се насърчава развитието на тази важна услуга.

Проект № BGLD-1.004-0001 „Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания” се финансира от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

Костинброд Костинброд 

Костинброд Костинброд

Костинброд

Костинброд Костинброд

Костинброд

Костинброд

Костинброд

Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук