Дебютният роман на Ангел Кочев „Лоша компания“ с втори тираж

1004 преглеждания

Интересът към романа на блогъра Ангел Кочев е все по-голям

Дебютният роман „Лоша компания“ на пловдивския блогър Ангел Кочев продължава да предизвиква все по-голям интерес сред читателите, като съвсем скоро предстои и издаването на втори тираж, съобщават от издателство РИВА.

„Лоша компания“ е детективски роман, който провокира с динамично повествование, суров реализъм, модерен език и нестандартен почерк. Действието в него се развива в Пловдив, а главният герой е силен и запомнящ се образ - той е циничен, склонен към саморазрушение частен детектив, който разплита тежки престъпления в родния си град, докато се бори със собствените си демони и често бива прелъстен от фатални жени.

Ангел Кочев или AngryAngel, както е познат от социалните мрежи, през последните няколко години стана изключително популярен с острия си език, крайни мнения и твърде нестандартно чувство за хумор.

„Ангел Кочев и AngryAngel реално е един и същи човек, но пише за различна аудитория. Писането на AngryAngel във Фейсбук и позитивните отзиви под постовете доведоха до книгата. Хората ме окуражаваха и затова си мислех, че мога да го направя. „Лоша компания” е доста грубовато, нерафинирано повествование. Езикът не е AngryAngel, не е в стила на AngryAngel и не е заводски хумор. Книгата е опит за художествена литература в жанра на Чандлър. На ръба на цензурата е. Опитал съм се с езика на добрия вкус да придам малко по-мрачни краски, доста тежки на моменти“, споделя автора.

Основните събития в романа са свързани с нерешен случай с изчезнало дете на преминаващи гастарбайтери, който не дава мира на частния детектив Херцел Вазов, отнема съня му и го тласка по спиралата към самоунищожението. Професионалния живот на бившия полицай го среща с местни олигарси, объркани милионерски дъщери, бивши агенти на Държавна сигурност, християнски екстремисти и други мрачни особи. В опитите си да бъде по-добър и значим човек той се заплита в подземния живот и става свидетел на немислимото.

Романът „Лоша компания“ беше представен в Пловдив през септември, а съвсем скоро възможност да се срещнат с автора ще имат и читателите в София.

Търсите "нещо за четене"? Още интересни предложения вижте тук:

 

Повече за издателство Рива

Създадено през 1990 г., РИВА е едно от първите частни издателства в България. Неговата тематична програма е ориентирана към историята, философията, обществените науки, художествената литература от български и чуждестранни автори, гръцката и латинската епиграфика, музикологията. РИВА публикува български писатели, трудове на учени и изследователи с международен престиж.

Издателство РИВА има самостоятелни участия на Международния панаир на книгата във Франкфурт по специална покана от страна на неговите организатори. Издателството осъществява проекти с подкрепата на Националния център за книгата, Центъра за театър и Национален фонд „Култура“ към българското Министерство на културата, програма „Витоша“ към Посолството на Франция в България, Американския институт, Министерството на културата на Франция, Министерството на културата на Испания, Министерството на културата на Италия, Федералното министерство за образование, култура и изкуство на Република Австрия, Министерството на културата и туризма на Република Турция, I L E - Дъблин, Ирландия, , фондация „Унгарска книга“, Будапеща, Японската фондация.

Издателство РИВА публикува цветни илюстровани енциклопедични издания с висока познавателна стойност съвместно със световни издателства като „Темс&Хъдсън“, „Фламарион“, „Уелдън Оуен“, „Октопус“ и „Айви Прес“.

 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук