Излезе първата илюстрована книжка, чиито герои са деца със специални потребности

1220 преглеждания

Нейното име е „Учениците на г-ца Цвета“

Първата българска илюстрована книжка, чиито герои са деца със специални потребности е вече на книжния пазар, а нейното име е „Учениците на г-ца Цвета“. Автор е Невена Делчева, специален педагог и любител писател, а илюстратор е Мира Петрова, позната още на българската публика с друг социален проект - комиксите Aware animals.

Авторката споделя, че идеята за книжката се заражда покрай работата, страстта към писането и непрестанните въпроси на 4-годишния й любопитко. Точно затова решава да създаде детска книжка, която отговаря на всички въпроси.

Книгата представя в кратки истории ежедневието на различните деца, какви са техните характери, интереси, любими игри и занимания. Неотлъчно до тях е ресурсният учител г-ца Цвета, която чрез напътствия и съвети подготвя учениците си да посрещат всяко всекидневно предизвикателство по-спокойни и уверени.

Сред страниците на „Учениците на г-ца Цвета“ ще откриете и различните помощни средства на децата, постижения на известни личности със затруднения и няколко полезни съвета, и напътствия за комуникацията с деца със специални потребности.

Особено внимание е отделено и на шрифта. Използван е шрифт Adys, разработен да улеснява при четене хората с лека до средна степен на дислексия.

За всеки, който има интерес към книжката, тя може да бъде открита на следните места:

Книжарница зад Ъгъла - София

Книжарница Идея - Смолян

Книжарница ГРАММА - Плевен

FB страничката - Учениците на г-ца Цвета

Александър Ботйов, Снимка: Невена Делчева

Търсите "нещо за четене"? Още интересни предложения вижте тук: