ПГ „Велизар Пеев” получи двигател за електромобил

1384 преглеждания

Освен двигателя за електромобил, гимназията разполага и с два електрически автомобила

На 1 октомври Юлиан Ангелов, Тодор Христев и инж. Константин Илов, представители на Рено, посетиха ПГ „Велизар Пеев” и дариха електродвигател за електрически автомобил с марка Рено Зое. Дарението ще се използва в обучението по практика на учениците от специалност „Електрически превозни средства”.

Марио Александров, учител в ПГ „Велизар Пеев”, представи своята атрактивна колекция от колички с марка Рено. Тя е събиранa повече от 12 години и включва над 60 броя. Всички присъстващи бяха изключително впечатлени, особено гостите. Г-н Александров разказа интересни факти за всеки модел.

Илия Левков, председател на Управителния съвет на Националната браншова организация за електромобилност ИКЕМ, съдейства на ПГ „Велизар Пеев” за реализирането на това дарение.

Освен двигателя за електромобил, гимназията разполага и с два електрически автомобила, един за управление и друг за разглобяване, сглобяване и диагностициране, електрически мотопед, два ховърборда и зарядна станция. През настоящата учебна година предстои да се изгради специализиран сервиз. В момента няма друго учебно заведение в страната, което да може да предложи такава материална база за специалността „Електрически превозни средства”.

Източник: pg-vpeev.com

Снимки: pg-vpeev.com