Село Лесковдол ще отбележи 118 годишнината от написването на творбите на Иван Вазов „Хайдути“ и „Клепалото бие“ в местността „Ветрилова воденица“

2890 преглеждания

С разнообразни мероприятия село Лесковдол ще отбележи 118 годишнината от написването на творбите на Иван Вазов „Хайдути“ и „Клепалото бие“ в местността „Ветрилова воденица“ в селото.

На 5 август от 9:00 ч., с поход от центъра на село Лесковдол до местността „Ветрилова воденица“ ще стартират инициативите, с които жителите и гостите на селото ще почетат патриарха на българската литература Иван Вазов. От 11:00 ч. до 12:00 ч. е предвидена кратка почивка за всички включилите се в похода, които ще имат възможност да се насладят на невероятни гледки и природни красоти на върха на местността, след което ще поемат обратно по пътя към „Могилата“. Там в 13:00 ч. ще бъде отслужена празнична литургия за здраве и благоденствие на всички присъстващи.

Програмата на събитието, което ще приключи в 21.30 ч. включва литературно четене на стихове на поета, вокални и танцови изпълнения на певческа група и танцов състав към НЧ  “Народна култура 1954″- село Владо Тричков. За участниците в събитието е предвидена томбола с награди, а за финалът ще има зрелищна заря.

EspressoNews